Skip to main content

Grad Drniš  Trg kralja Tomislava 1  22320 Drniš  pisarnica@drnis.hr  022 888 830

Poziv na Sajam razmjene predmeta i ekološku radionicu

Pozivamo sve zainteresirane građane Grada Drniša i Šibensko-kninske županije da nam se pridruže na Sajmu razmjene predmeta i edukativnoj ekološkoj radionici o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade.

Događanja će se održati 6. travnja 2024. godine (subota) s početkom u 11 sati u Drnišu u prostorijama Grada Drniša, Trg kralja Tomislava 1 (Mala gradska vijećnica).

Nastavi čitati

Aktivnosti u sklopu projekta "Otpad nije smeće i od tebe sve kreće"

U sklopu projekta "Otpad nije smeće i od tebe sve kreće" sufinanciranog sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojeg provodi Grad Drniš do sada su održane brojne aktivnosti.

Tijekom ožujka održane su 2 edukativne radionice za srednjoškolce u Drnišu koje su obuhvaćale edukativni i kreativno izražajni segmenta. Edukativni dio radionice se sastojao od: edukacije putem prezentacije, interaktivne rasprave o odvajanju otpada, zagađenju, štetnosti plastike i drugih ekoloških tema te prikazivanja kratkih ekoloških filmova. Na kreativnom dijelu radionice su srednjoškolci oslikavali platnene vrećice koje su dobili na poklon.

Nastavi čitati

Aktivnosti u sklopu projekta: "Otpad nije smeće i od tebe sve kreće"

U sklopu projekta "Otpad nije smeće i od tebe sve kreće" sufinanciranog sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koje provodi Grad Drniš, a izvodi Ekološka udruga "Krka" Knin do sada su održane brojne edukativne radionice za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi.

Tijekom prosinca 2023. godine održane su 3 radionice za djecu iz vrtića s područja Grada Drniša, a radionice su uključivale: eko priče, oslikavanje platnenih vrećica, memory igre s temom gospodarenja otpadom i kratki eko animirani filmovi.

Nastavi čitati

Pregled održanih aktivnosti u sklopu projekta "Budimo aktivni i dalje"

Ekološka udruga "Krka" Knin u partnerstvu s Gradom Drnišom nastavlja s provedbom projekta "Budimo aktivni i dalje!" zbog velike potrebe da se javnost informira, obrazuje i aktivnije uključi u proces zaštite okoliša.

Tijekom studenoga 2023. održali smo tri ekološke radionice o zaštiti okoliša s naglaskom upoznavanja građana s Aarhuškom konvencijom i Zakonom o zaštiti okoliša, te važnosti očuvanja okoliša i odvajanju otpada s primjerima dobre prakse.

Nastavi čitati